2013. augusztus 11., vasárnap

Tegnap megint lekvárkodtam

Lett sárgabarack, ez kicsit több, ez a favorit


Meg őszi, ezt most ettem először és isteni, laktózmentes natúr joghurtba már négyfélét tudok elkeverni, ami tök jó, mert a gyümölcsösből epres meg erdei van, amiknek totál ugyanolyan szar ízük van és csukott szemmel különbséget se tudnék tenni a két íz között.



4 megjegyzés:

  1. Igen, igen, én is nagyon szeretem a sárgabaracklekvárt. Na meg jöhet hamarosan a szilva is. :)
    Szépen gyűlnek a lekvárjaid :) Meghámoztad?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az őszit igen, a sárgát nem, 5 kiló volt és kábé kétszerannyi húsa volt, mint magja, tehát inkább szilva volt, mint barack... Adtam neki botmixerrel meg aprítógéppel.

      Törlés
  2. Nagyon jól néznek ki, nekem sosem volt hozzá türelmem, de a boltival össze sem lehet hasonlítani, az olyan más, rosszabb, mint amit az ember maga rak el.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Boltban nincs is olyan igazi lekvár, mind dzsem inkább, meg mi nem szeretjük, ha darabkás, pedig a bolti leginkább olyan, itt meg szépen, finomra tudom mixerrel elegyíteni. Meg aztán nem mindegy, hogy mekkora, én inkább több, kicsi üveget csináltam, mert már volt olyan, hogy méregdrága bolti meggyet dobtam ki hűtőből, mert bepenészedett, pedig tán egy hetet volt bontva. Tele van tartósítószerrel és még így is felmondja a szolgálatot idő előtt. Ebben meg legalább nagyjából tudom mi van, ha már a gyümölcsöt is nekünk sikerül megtermelni, akkor meg aztán ténylegesen tudni fogom.

      Törlés