2013. augusztus 25., vasárnap

Körtés konzekvencia

Több is van, pl, hogy ne dunsztold a lekvárt a befőttel, mert kipukkad a lekvár teteje, szépen körberaktam a befőttekkel a lekvárokat, de úgy tűnik nem barátok egymással.

A másik, hogy a körtének jól áll a szegfűszeg, a lekvárba tettem, a befőttből lehagytam, na de segond, mert még van egy fányi körtém. Ott inkább a lekvárra fogok ráfeküdni. Az másik fajta, remélem az is jó lesz hozzá.





Meg még egy kis befőtt is el fog férni, csak találja meg az üvegeket, a lekvár meg, hát az meg el fog minden bizonnyal fogyni, Laci kedvence a körte.



Szóval még egy körtézés jön és akkor megpróbálkozom a karácsonyis almás lekvárral, fahéjjal, szegfűszeggel, egy kis mézeskalács fűszerkeverékkel. Kíváncsi leszek!

3 megjegyzés:

  1. Lassan boltot nyithatsz. :) Jó sok minden fog a kamrádban állni, és ezek igazán egészséges ételek :)

    VálaszTörlés
  2. Biztos nagyon finomak lesznek, vagy már most is azok, gratulálok!

    VálaszTörlés
  3. Bár lenne kamrám, de ami késik, az nem biztos, hogy múlik, remélem lesz, és szép lesz és még több ilyen lesz! :)

    Ez amolyan tesztév, kicsiben, mennyit eszünk meg ezekből, aztán utána meg már mindig fogok csinálni és szeretném majd mindet megtermelni.

    Szeretnék gyümölcsfákat és egy diófát, akár ültetni is, de ha lesz majd, az se baj, mogyoróbokrot, ribizlit, málnát, epret, áfonyát, szedret, barackokat, meggyet, cseresznyét, ha nem is egy helyen minden, mármint ház körül, de egyszer lesz egy tanyám otthon és a szőlő között minden elfér majd ott! :) Ja, meg homoktövis bokor, az én vacak immunrendszeremnek kell majd az, már megint összeszedtem valami vírust az sztk-ban pénteken...

    A körtét bontottuk, a befőttet, de nem kellett volna, még összébb kell érnie, de finom lesz! :)

    VálaszTörlés